Proef de sfeer van Italië
Italie
Campaniƫ- Campania

De streek Campaniƫ is een van de meest bijzondere van Italiƫ waarvan Napels de bekendste stad is. Het gebied is voor zowel de strandaanbidder als een cultuurliefhebber een aanrader.

Goethe's bekende spreekwoord "Napels zien en sterven" is niet uit de lucht komen vallen! Napels zelf is een stad die bekend staat om het fenomenale rijgedrag van haar inwoners, de Napolitanen. Napels heeft ook een lange geschiedenis met de maffia. Tegenwoordig is Napels weer een stad waar u kunt genieten van het Italiaanse leven met haar vriendelijke bevolking. Slenter door de smalle oude straatjes met mooie restaurants en leuke winkels. De stad heeft ook enkele prachtige historische gebouwen en musea, zoals het "Museo Nazionale".

Voor de kust van Napels ligt het "jet-set" eilandje Capri met de beroemde blauwe grotten. De stranden en rotsen van de baai van Napels zijn prachtig. U kunt er goed surfen en duiken. Een absolute must in het gebied is een bezoek aan de archeologische plaatsen Pompei en Herculaneum. De wandeling naar de top van de Vesuvius is lang en nogal "zwart" door het donker gekleurde vulkanisch gesteente. Maar zeker de moeite waard!

Accommodaties Campaniƫ

Camping Solfatara

De camping bevind zich in een vredige en rustige omgeving, ongeveer 10km ten noorde van Napels.


B&B Napoli Central City

Deze Bed en Breakfast is de ideale accommodatie om de sfeer te proeven van het echte authentieke Napels.

Village Santa Fortunata

Het is een oase van rust omringd door olijf, citroen en eiken bomen.