Proef de sfeer van Italië
Italie
Venetiƫ- Venezia

Een van de meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld is VenetiĆ«. De stad is uniek, er zijn geen steden in haar soort. De stad bestaat uit zoā€™n 120 eilanden en er zijn meer kanalen dan straten. Het bekendste vervoermiddel in VenetiĆ« is dan ook de gondel.

Het San Marcoplein met de San Marco kerk is waarschijnlijk de bekendste plek van de stad. De vloer van het San Marcoplein is gelegd met marmer. De Byzantijnse kerk San Marco stamt uit 830 om het stoffelijk overschot van St.-Marcus een laatste rustplaats te gunnen. Let op de prijzen als u een drankje besteld op het plein, deze zijn aanmerkelijk hoger dan dat u binnen besteld.

Tijdens het wandelen door de stad kunt u enkele bijzondere musea bezichtigen, zoals het Museo Correr. In dit museum hangen enkele bijzondere schilderijen en landkaarten. Verspreidt over de hele stad zijn aparte plekken te vinden, zoals de Rialtobrug, Santa Maria della Salute, de oude Joodse getto en de Santa Maria dei Miracoli. Wandel door deze bijzondere stad, pak de boot, of neem een gondel. De sfeer en de prachtige architectuur van deze stad tesamen is meer dan de som der delen.

Accommodaties Venetiƫ

B&B Ca' della Corte

De kamers zijn ruim en hebben marmeren vloeren. Vanuit je kamer heb je uitzicht op de Paleizen. Het ontbijt wordt in de kamer geserveerd.

Casa Villa Gardenia

Een prachtige Jugendstil villa met tuin op enkele minuten afstand van Venetiƫ.

Hotel Ca D'Oro

Het bevindt zich in een rustige hoek van de Sestiere di Cannaregio, een wijk die de sfeer van het oude Venetiƫ heeft behouden, rijk aan oude cafƩs.