Proef de sfeer van Italië
Italie
Comomeer- Lago di Como

Het Comomeer is een prachtig gelegen meer in het noorden van ItaliĆ« in de provincie Lombardije. Het meer is ontstaan door de werking van gletsjers en heeft een typische vorm. De bodem van het meer zult u niet te zien krijgen. Dit komt zeker niet door het troebele water, maar door de diepte. Op sommige plaatsen is het meer zoā€™n 400 meter diep en daarmee is het Comomeer Ć©Ć©n van de diepste meren van Europa.

Het meer biedt alle ingrediƫnten voor een zeer geslaagde vakantie. Het Comomeer heeft in de zomer een lekkere temperatuur voor de zwemliefhebber. Bijzonder is dat er plaatsen zijn aan het water met langzaam aflopende zandstrandjes, wat natuurlijk ideaal is voor kleine kinderen. Aan het meer is het ook goed kuren en kunt u prachtige tochten maken over het water. De watersportliefhebber kan zijn ei kwijt tijdens bijvoorbeeld kanotochten. De omgeving van het meer is zeer geschikt om te wandelen. Langs het meer is het heerlijk fietsen.

Een van de leukste steden aan het meer is Como. Deze stad heeft haar naam aan het meer gegeven en bezig een prachtig oud centrum. Aan de oevers van het meer liggen trouwens talloze prachtige typisch Noord-Italiaanse stadjes zoals het prachtige Bellagio. In Cernobbio ligt de beroemde Villa d'Este met haar prachtige tuinen. De grootste stad in de regio is de industriestad Lecco.


Accommodaties Comomeer

Camping Lago Azzurro

De camping bevind zich direct aan het meer en heeft een heerlijk zandstrand.

Vakantiewoning Comomeer

Verschillende vakantie huizen rond het Comomeer.

Bungalowpark Sole Mio

Dit unieke bungalowpark ligt direkt aan het Como-meer.