Proef de sfeer van Italië
Italie
Toscane- Toscana

Het woord Toscane doet menig hart sneller kloppen. De muziek van Andrea Bocelli, de heerlijke chianti wijnen en lange lanen met ranke cipressen typeren Toscane. En wat te denken van de vele schitterende stadjes die de regio rijk is. In Toscane zijn alle facetten van "la dolce vita" te ervaren.

De bekendste steden in Toscane, zoals Florence (Firenze), Sienna, Pisa en Lucca, zijn historische schatkamers. In deze steden ziet u veel Italiaanse artistieke architectuur en cultuur uit de Italiaanse renaissance. Bezoek niet alleen de grote bekende plaasten. Juist de ontelbaar vele kleine, onbekende en typische stadjes als Taviano, Pitigliano en Sambuca zijn schitterend.

Liefhebbers van lekker eten kunnen overal in Toscane hun smaakpapillen verwennen. De streek is bekend om haar prachtige wijnen en typisch Italiaans vlees-, en visgerechten. De riviĆØra van Toscane is iets minder populair dan de noordelijker gelegen Italiaanse Costa's, maar uitermate geschikt om een paar dagen uit te rusten na het vele cultuursnuiven.

Voor de kust ligt Ć©Ć©n van de twee nationale parken, de "Toscaanse Archipel". Een van de beroemde eilanden voor de kust is Elba. Het eiland heeft een schitterende kust en is door Napoleon als banneling bewoond. In totaal telt geheel toscane zo'n 120 natuurgebieden.

Accommodaties Toscane

Casina di Rosa

Het huis is geheel vrijstaand en is recentelijk gerenoveerd.

Cieloverde Camping Village

Het ligt in een prachtig pijnbomenbos en grenst aan een zandstrand dat langzaam naar een kristalheldere zee afhelt.

Agriturismo Pratini

Er zijn verschillende soorten accomodaties: karakteristieke, vrijstaande landhuizen of appartementen met zwembad.