Proef de sfeer van Italië
Italie
Gardameer- Lago di Garda

Het Gardameer is in Nederland ongetwijfeld het bekendste meer van Italië. Met een oppervlakte van bijna 370 vierkante kilometer en lekkere zomerse temperaturen is het al jaren een van de populairste bestemmingen in Italië.

Het meer bestaat uit twee delen. De noordkant van het meer is smaller en de oevers torenen hoog boven het water uit. De plaatsen Riva del Garda en Torbole zijn bekend om de mogelijkheden daar te surfen. Er is op dit punt van het meer ’s middag als tijd een stabiele wind (Ora genoemd) tussen kracht 3-5. In de omliggende bergen kunt u heerlijk wandelen of de meest uiteenlopende buitensporten beoefenen. Aan de noordkant van het meer zijn ook de plekken te vinden die het meest in trek zijn bij jongeren. In Riva del Garda en Torbole zijn vele bars, restaurants en discotheken.

Aan de zuidkant van het meer is het wat rustiger. De bergen en oevers zijn er minder steil, het landschap is lieflijker en het meer leent zich daar beter voor gezinnen met kinderen. De dorpjes als Manerba en San Felice zijn leuke badplaatsen. In in de omgeving ligt het pretpark Gardaland en de natuurparken Parco Natura Viva en Parco Giardino Sigurtà.

De stad Verona ligt niet op al te grote afstand van het Lago di Garda (Gardameer). Verona staat wereldwijd bekend als de stad van de opera, maar heeft nog enkele andere bijzondere attracties. In het oude centrum van de stad ligt het Romeinse Anfiteatro. Dit klassieke amfitheater is een van de grootste overgebleven theaters uit de Romeinse tijd. In de periode van eind juli worden gedurdende 4 tot 5 avonden per week klassieke opera?s opgevoerd in deze schitterende entourage. In de stad is ook het beroemde balkon te vinden waarom Shakespeare?s Julia gestaan zou hebben tijdens de liefdesballades van Romeo. Het Castelvecchio museum is gevestigd in het gelijknamige kasteel. In dit museum en in de cathedraal en kerken van de stad zijn vele prachtige fresco?s te bezichtigen.


Accommodaties Gardameer

B&B Maison de Charme

De Bed en Breakfast bevind zich in een antiek gebouw. Het is maar enkele kilometers verwijderd van het populaire Sirmione.

Residence Hotel Castelli

Dit prachtige resort heeft uitzicht over het meer en is gelegen aan de voet van de Monte Baldo.

Italsol

Wij verhuren bungalows, appartementen, vakantiehuisjes, stacaravans en kampeerplaatsen bij het pitoreske dorpje Moniga del Garda.