Proef de sfeer van Italië
Italie
Rome- Roma

De uitdrukking: "Roma, non basta una vita" (Rome, Ć©Ć©n leven is niet genoeg) zegt het zeer treffend. Rome, de hoofdstad van Italie en voor meer dan duizend jaar de hoofdstad van de wereld. De stad heeft zich over duizenden jaren ontwikkeld en beschikt daarom over een gigantische hoeveelheid klassieke overblijfselen, monumenten, moderne architectuur, musea enz.

Een van de bekendste monumenten is natuurlijk het Colosseum. Andere bezienswaardige overblijfselen uit de romeinse tijd zijn: het Forum Romanum (Markt, Circus Massimo (Renbaan), of de baden van Caracalla.

In Rome is ook het Vaticaan gelegen. Dit hele kleine landje is natuurlijk de residentie van de paus. Enkele andere bekende monumenten in Rome zijn het Vittorio Emanuele II en de voormalige tempel Pantheon, welke nu dienst doet als kerk. Niet alleen de afmetingen van het Pantheon zijn indrukwekkend, ook haar interieur is zeer kunstig.

Rome is natuurlijk niet alleen boeiend om te zien als je van oude gebouwen en geschiedenis houdt. De stad is ook een bolwerk voor sportliefhebbers, en dan vooral voetbal. De Italianen zijn modebewust en de Romanen zijn daar zeker geen uitzondering op. De terrasjes en restaurants zijn talrijk en ook diegene die van uitgaan houdt, hoeft zich in deze metropool niet te vervelen.

Accommodaties Rome

B&B Roma San Pietro

De B&B ligt naast de Basilica of San Pietro. De kamers zijn gezellig en kleurrijk ingericht.

B&B San Michele

De B&B is comfortabel en elegant. Met een prive badkamer, air conditioning, tv en wordt dagelijks schoongemaakt.

Hotel Ara Pacis

Dit hotel ligt in het centrum van Rome. Slechts 10 minuten van de Via Condotti en 15 minuten van de Spaanse trappen.