Proef de sfeer van Italië
Italie
Italiaanse Rivièra- Riviera di Levante

De Italiaanse Rivièra wordt ook wel de Bloemenrivièra genoemd. Het gebied strekt zich uit van de grens met Frankrijk tot aan de kuststrook van Toscane. De Italianen noemen het oostelijke deel van de Rivièra di Levante genoemd en het westelijke de Rivièra di Ponente. De Bloemenrivièra heeft vooral in de zomer een vorstelijk klimaat. Het is er heerlijk warm en de kans op neerslag is nihil.

De stranden aan de Italiaanse Rivièra kenmerken zich door hun kleine omvang maar een frequent voorkomen. De stranden variëren van zandstrand tot betonnen platen. De ligging van de stranden is afwisselend. Zandstranden vindt u doorgaans in populaire kustplaatsen en mooie afgelegen stranden tussen rotspartijen. De kustplaatsen zijn gezellig en bieden een enorm aanbod van restaurants en bars. De inwendige mens wordt aan de Bloemenrivièra dus op haar wenken bediend want de culinaire traditie van de Italiaanse Rivièra is rijk.

De binnenlanden en vooral de kuststrook van de Bloemenrivièra lenen zich goed voor een wandeling of een pittige fietstocht. Genua is de geboortestad van Christoffel Columbus. De Cinque Terre is een kuststrook waar enkele prachtige dorpjes tegen de rotsen aan gebouwd zijn als Monterosso al Mare, Vernazza en Riomaggiore. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het aangrenzende Parco Nazionale delle Cinque Terre.

Accommodaties Italiaanse Rivièra

Residence Kriss

Résidence Kriss ligt in het centrum van Deiva Marina en op slechts 50 meter van het strand.

Camping Il Frantoio

Een goede plaats voor een rustige en prettige vakantie.

Hotel Lago Bin

Het hotel bevind zich in een van de mooiste valleien middenin de natuur.