Proef de sfeer van Italië
Italie
Umbriƫ- Umbria

Umbriƫ is moeilijk te typeren. Umbriƫ is een regio met een enorme verscheidenheid aan natuur en cultuur. Umbriƫ heeft een zeer centrale rol gespeelt in de geschiedenis van Italiƫ door haar centrale ligging in het land. Eeuwenlang is het gebied een kruispunt geweest in Italiƫs rijke historie. Dit heeft geresulteerd in een gastvrij en open-minded bevolking.

Umbriƫ wordt ook wel het groene hart van Italiƫ genoemd. Het landschap van de regio is zeer afwisselend, van grote olijfboombossen tot mooie meren en van uitgestrekte velden met cipressen tot een ruig heuvellandschap. De wandelaar kan zijn lol op in het prachtige Monti Sibillini Nationaal Park. Maar misschien wel de beste reden om naar Umbriƫ af te reizen is de culinaire traditie van de streek. Lekkerder uiteten dan in Umbriƫ is bijna niet mogelijk.

Italiƫ staat synoniem voor cultuur. En cultuur is in Umbriƫ overvloedig aanwezig! Perugia is een stad wiens geschiedenis nog verder terug gaat dan die van Rome. De stad ademt ƩƩn en al historie en u waant zich werkelijk eeuwen terug in de tijd. Naast Perugia zijn er talloze mooie steden als Corciano, Assisi, Orvieto, Spoleto en Terni (ook prachtige watervallen). Vergeet niet tijdens een trip door Umbriƫ een willekeurig, tegen de heuvels aangebouwd oud en gezellig, dorpje binnen te rijden.

Accommodaties Umbriƫ

Villa in Umbria

Prachtig gelegen oud monniken resthuis in Noord Umbrie, authentieke sfeer. Prive zwembad, overdekt terras, mooi uitzicht. Geschikt voor 2 tot 11 personen. Kortingen op midden seizoen mogelijk.

Camping La Spiaggia

De camping is gelegen langs de noordelijke oevers van het Trasimeno meer in een prachtig groen landschap.

Camping Village Italgest

Het is een comfortabele camping waar ook voor vertier wordt gezorgd: ideaal voor een gezinsvakantie.

Appartementen Montegranaro

Montegranaro is een oud klooster dat later verbouwd is geweest tot een boerderij en ligt in een heuvelachtig landschap.