Proef de sfeer van Italië
Italie
Siciliƫ- Sicilia

Siciliƫ is een Zuid-Italiaans eiland met een zeer rijke historie. Omdat het eiland bewoond is geweest door Grieken zijn er veel opgravingen en monumenten te vinden uit de Griekse Oudheid. De steden Catania, Messina en Siracusa zijn gesticht door de Grieken. Ook nu nog zijn dit de toonaangevende steden aan de kust van Siciliƫ.

De grootste stad op Siciliƫ is Palermo, welke tevens de hoofdstad van het eiland is. Palermo heeft een indrukwekkende kathedraal en verschillende musea die een bezoekje waard zijn. Een voorbeeld is het Archeologisch Museum welke tot de belangrijkste van Italiƫ behoort.

De temperatuur en het klimaat op het Siciliƫ zijn zeer aangenaam. Ook het landschap is mooi. De 3000 meter hoge berg 'de Etna' is een toeristische trekpleister op zich. Dat komt doordat het de grootste nog werkende vulkaan van Europa is. Je kunt de vulkaan bezoeken, echter op de top is het te gevaarlijk omdat de Etna giftige dampen spuwt.

Accommodaties Siciliƫ

Villa Cefala

Het is een prachtige villa, 15 km van Palermo en maar 400 m van het strand.

Huisjes Futuroverde

Bent u geĆÆnteresseerd in het leven op het boerenland en houdt u van cultuur en rust, dan is het een goed idee om een vakantie bij Futuroverde door te brengen.

B&B Giogaia

Het is een gezellige B&B in het zuiden van Sicilie een paar kilometer van het strand.